­

Coğrafi İşaret: Bafra Kaymaklı Lokum

Coğrafi İşaretin Türü: Mahreç İşareti

Kullanım Biçimi: Bafra Kaymaklı Lokum ibaresi ve mahreç işareti amblemi ürünün ambalajı üzerinde yer alır. Ürünün ambalajı üzerinde kullanılamadığında, Bafra Kaymaklı Lokum ibaresi ve mahreç işareti amblemi, işletmede kolayca görülecek şekilde bulundurulur.

Bafra Kaymaklı Lokum; şeker, nişasta, limon tuzu ile elde edilen hamurun, Kızılırmak Deltasında yetiştirilen mandaların sütünden elde edilen kaymakla bir araya getirilmesi ile ortaya çıkan üründür.

Kızılırmak Deltası doğal özellikleri büyük ölçüde korunabilmiş ve uygun iklim koşulları ile besin maddelerince zenginliği sebepleriyle biyolojik çeşitliliğe sahiptir. Bu sebeple bu bölgede yetiştirilen mandalardan elde edilen yüksek yağ ve kuru madde ihtiva eden manda sütünden üretilen kaymak da yüksek yağ içeriğine sahiptir.