­

Coğrafi İşaret: Arapgir Mor Reyhanı

Coğrafi İşaretin Türü: Menşe Adı

Kullanım Biçimi: Coğrafi işaretin adı tek başına ya da marka ile birlikte ürünün üzerinde kullanılabilir.

Arapgir Mor Reyhanının yaprak yapısı yumuşak olup; 5-10 cm arası uzunlukta ve 3-6 cm arası genişlikte, renk olarak koyu mor renk hâkimdir. Çiçeklerinin kupa yaprakları mor, bordo ve koyu yeşil renktedir. Arapgir Mor Reyhanının gövde uzunluğu 8-15 cm, gövde çapları ise 1-1,5 cm. civarındadır. Gövde renkleri, genellikle  açık ve koyu kahverengi, kısmen de koyu renk tonlarındadır. Arapgir Mor Reyhanı yöreye özgü bir genotip olup; tamamı mor renklidir. Arapgir Mor Reyhanına ait tohumların, başka bölgelerde yapılan yetiştiricilik uygulamalarında bitkinin mor rengini kaybettiği, aromasının azaldığı gözlemlenmiştir.