­

Coğrafi İşaret: Afyon Sucuğu 

Tescil No: 74

Coğrafi İşaretin Türü: Mahreç İşareti

Ürünün Tanımı ve Ayırt Edici Özellikleri:

Sucukluk etler tendon, fasya, kan damarı ve lenf bezleri ayıklandıktan sonra iri parçalar halinde en az 1 gün dinlendirilir. Dinlendirilen etler iri olarak kıyma makinelerinde çekilerek hamur haline getirilir. Hamura iç yağları, baharatlar, stabilizatör, antioksidan madde ve antimikrobiyal maddeler de eklenir. Hamur homojen olarak karıştırılır. Karışım en az 12 saat bekletilir. Daha öne hazırlanmış olan doğal veya suni bağırsak içine doldurulur. Dolumu yapılan sucuklar terlemeye bırakılır. Terletilen sucuk dizileri doğal veya teknolojik ortamlarda (Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği'ne göre ısıl işlem uygulanarak) kurumaya bırakılır.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Seyahat Hatırası TÜMÜ