­

Coğrafi İşaret: Afyon Patlıcan Böreği

Coğrafi İşaretin Türü: Mahreç İşareti

Kullanım Biçimi: Afyon Patlıcan Böreği ibaresi ve mahreç işareti amblemi, ürünün kendisi veya ambalajı üzerinde yer alır. Ürünün kendisi veya ambalajı üzerinde kullanılamadığında, Afyon Patlıcan Böreği ibaresi ve mahreç işareti amblemi, işletmede kolayca görülecek şekilde bulundurulur.

Afyon Patlıcan Böreği; kızartıldıktan sonra doğranan patlıcanların yumurta, kıyma, maydanoz ve baharatlar ile karıştırılıp üzerine yeşilbiber ve dilimlenmiş domates koyulduktan sonra pişirilmesi suretiyle üretilir. Sıcak olarak servis edilir.

Afyon Patlıcan Böreğinin üretiminde un kullanılmaz.

Afyon Patlıcan Böreği özel günlerde ve davetlerde ikram edilir. Geçmişi eskiye dayanan ve yöreye özgü üretim metodu bulunan Afyon Patlıcan Böreğinin, coğrafi sınır ile ün bağı bulunur. Yöre ağzında patlıcan, “badılcan” olarak söylendiğinden badılcan böreği olarak da bilinir.