­ TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ I | Kültür Portalı

Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi I - Zonguldak

Harita No 20L IIId 1/1000
Mah. Köy - Mevkii Yayla Mh.
Adres Fener Cad. No:19 Merkez/ZONGULDAK
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Milli Eğitim Bakanlığı
Vakfiye
Genel Tanım Zemin+1 katlı, dikdörtgen planlı, kırma çatılı, Marsilya kiremit örtülü, betonarme bir yapıdır.
Yapılan Onarımlar Çeşitli dönemlerde onarım yapılmıştır.
Ayrıntılı Tanımı Zemin+1 katlı betonarme bir yapıdır. Araziye meyilli olduğundan araziye göre şekillenen iki yanda oldukça ileriye taşırılan mekanlar ve ortada yuvarlak kemerli çift kanatlı demir kapısı üzerinde iki taraftan payelerle desteklenen kaş kemerli anıtsal, firuze çini karolarla kaplı giriş bölümünden oluşur. Yapının kat aralarında ve basık kemerli pencerelerinin üzerinde silmelerle yapıya hareketlilik kazandırılmıştır. Kırma çatısı Marsilya tipi kiremitle örtülü yapının kapılarından birisi doldurularak sağır hale getirilmiştir. Dikdörtgen formlu üst kat pencereleri bu katı boydan boya aralıksız olarak kat etmektedir.
Orjinal Kullanım Resmi Kurum
Bugünkü Kullanımı Resmi Kurum