­ KERKENES KALESİNİN FETHEDİLMESİ EFSANESİ | Kültür Portalı

Kerkenes Kalesinin Fethedilmesi Efsanesi - Yozgat

İlimiz, Sorgun İlçesi Şahmuratlı Köyünde bulunan Kerkenes Harabeleri ile ilgili anlatılan “Kerkenes Kalesinin Fethedilmesi” Efsanesi; Kerkenes şehri düşmanların elindeymiş. Battal Gazi, burayı almak istemiş. Akşam üzeri tüccar kılığında kaleye gelmiş. Develere sepet yüklemiş, sepetlerin içine de askerlerini bindirmiş. Üzerlerine de kumaş örtmüş. Kumaş tüccarı kılığında Kerkenes’e girmiş. Kralın askerleri kumaş almak istemişler. Battal Gazi: “Bügün akşam oldu, yarın satarım” diye askerleri geri göndermiş. Ortalık iyice kararınca askerlerini sepetlerden çıkararak gece kaleyi fethetmiş. Sabah ezanını Kerkenes’de ki kalede okumuş.
Efsaneler
Görüntülenme Sayısı : 1116    Eklenme Tarihi : 20 Mart 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 20 Mart 2013 Çarşamba