­ TBMM İDARİ BİNA | Kültür Portalı

TBMM İdari Bina - Yalova

Adres Termal/YALOVA
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Sağlık Bakanlığı
Kitabe 20. yy.
Vakfiye 20. yy.
Genel Tanım Yalova İli, Termal İlçesi, Gökçedere Mahallesi sınırları içinde Termal Kaplıca alanında Atatürk Köşkü'nün güneyinde kalmaktadır.Doğusunda TBMM dinlenme tesisi, doğusunda ve batısında orman alanı bulunmaktadır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı'na bağlı Termal Kaplıcaları içinde yer alan mevcut Atatürk Köşkü kompleksinde ihtiyaç duyulması nedeniyle eğitim ve dinlenme tesisleri ek binası yaptırılmıştır.Alan orman bakanlığında tahsis alınarak eğitim ve dinlenme tesisi olarak yaptırılmıştır.2 katlı bina idari tesis ve restoran olarak kullanılmaktadır.
Tescil Kararı Kocaeli Kültür Varlıklarını Loruma Bölge Kurulu'nun 23.11.2010 tarihli kararı
Yayın Dizini Aydın Akan, " Het yönüyle Termal İlçesi" . Yalova Kaplıcaları İşl.İdaresi Tes., Sezai Taşkıran.sunum