­ RÜSTEMPAŞA CAMİ | Kültür Portalı

Rüstempaşa Cami - Yalova

Adı Rüstempaşa Cami
Mah. Köy - Mevkii Rüstempaşa mah.
Adres Merkez/YALOVA
Vakfiye
Genel Tanım Kare planlı olan cami moloz taştan inşa edilmiş olup, kırma çatı alaturka kiremit örtülüdür.
Yapılan Onarımlar Caminin giriş kapısı üzerinde caminin onarım tarihi 1976 olarak görülmektedir.
Ayrıntılı Tanımı Caminin son cemaat yeri demir konstrüksiyon olarak yapılmıştır. Caminin dört duvarında iki altta iki üstte olmak üzere dört pencere bulunmaktadır. Üst pencereler alçı vitraylı tuğla kemerli, alt pencereler ise çimento söveli demir parmaklıdır ve içten ahşap kanatlıdır. Çatı saçağı tuğladan iki sıra kirpi saçağıdır. Caminin içi tamamen sıvanmış olup, tavanı ahşap çıtalıdır ve maviye boyanmıştır. Kadınlar mahfili ahşap direkler üzerinde ahşap korkulukludur. Cami içerisinde bulunan müezzin mahfili, minber gibi ahşap öğeler herhangi bir özellik barındırmamaktadır. Camiye giriş kapısı ahşap kanatlıdır fakat beyaz yağlı boya ile boyanmıştır. Caminin güneybatı duvarına yerleştirilen minaresi mevcut olmayıp, kaidesi bulunmaktadır.
Önerilen Kullanım
Tescil Kararı Kocael Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 17.03.2010 tarih 1365 sayılı kararı

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1497    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 15 Mart 2013 Cuma