­ KİLİSE KALINTISI | Kültür Portalı

Kilise Kalıntısı - Yalova

Adı Kilise Kalıntısı
Mah. Köy - Mevkii Şenköy
Adres Çınarcık/YALOVA
Vakfiye
Genel Tanım Bitki örtüsü yapının üzerini büyük ölçüde kaplamıştır. Yapı geniş bir alana yayılmıştır. Bütünlük göstermez, harap durumdadır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Şenköy' de denize karşı yüksek bir tepeye kurulmuş olan kilise Yalova Merkezine yaklaşık 17 km. uzaklıktadır. Yapılan incelemede 116 parselin denize uzanan engebeli bir arazi olduğu, kilise olarak adlandırılan kalıntıların ise parselin denize doğru çıkıntı yapan uç kesiminde yer aldığı görülmüştür. Günümüze yalnızca batı duvarına ait bazı temel izleri kalan yapının niteliği hakkında herhangi bir fikir edinilememiştir. Mevcut olan duvarlarından kilisede tuğla ,yerel taş ve horasan harcı kullanıldığı görülmektedir.
Tescil Kararı İst. II. Nolu K.V.K.K.’ nun 19.06.1997 Gün 4519 sayılı kararı