­ BÜYÜK OTEL | Kültür Portalı

Büyük Otel - Yalova

Adres Termal
Yapım Tarihi 19 y.y. sonlarında inşa edilmiştir.
Genel Tanım Panorama Tepesinde bulunan yapı 19 y.y. sonlarında inşa edilmiştir.
Yapılan Onarımlar 2010 yılında restorasyonu tamamlanmıştır.
Ayrıntılı Tanımı Panorama Tepesinde bulunan yapı 19 y.y. sonlarında inşa edilmiştir. Kuzey – Güney doğrultusunda uzunlamasına dikdörtgen bir alanda yer alır. İki katlıdır. Yapı malzemesi tamamen ahşap olup, bağdadi duvarlar görülmektedir.Üst örtüsü dört omuzlu kırma çatıdır. Otelin kuzey- güney ve batı olmak üzere üç girişi bulunmaktadır. Kuzey cephesine bitişik olarak müştemilat bulunur. Bu bölümde taş malzeme kullanılmıştır. Otelin güney cephesi giriş cephesi olması nedeniyle diğer cephelere göre daha süslü tutulmuştur. Yapının dış cephesi genel olarak Neo Klasik ve Erken Cumhuriyet Dönemi özellikleri sergilemektedir.
Orjinal Kullanım Otel
Bugünkü Kullanımı Otel