­ ÇATAK HURKAN KÖPRÜSÜ | Kültür Portalı

Çatak Hurkan Köprüsü - Van

Yapım Tarihi 16.Yüzyıl
Yapan Bilinmemektedir.
Kitabe yok
Vakfiye yok
Genel Tanım Küprü Çatak İlçesine 7 km mesafededir, burası eskiden Musula kadar inen bir kervan yolu üzerindedir.Köprünün güneydoğu ucu Narlı-Çatak asfaltına bağlanmaktadır.
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar Karayolları Van 11. Bölge Müdürlüğü Köprüler Dairesi Başkanlığı tarafından 1983 yılında onarımı yapılmıştır.
Ayrıntılı Tanımı Köprünün yapımında tuğla,kesme taş,moloz,sal taşı ve kireç harcından yararlanılmıştır.Ortadan iki yana eğimli inen tabliye 45,5m uzunlukta ve 4,84m genişliğindedir.Yüksekliği 14,22m kemer açıklığı 17,5m tek kemerlidir.1m genişliğinde kapıyla mansap cephesinin sağ bölümündeki odaya girilmektedir.
Orjinal Kullanım Köprü
Bugünkü Kullanımı Köprü

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 4149    Eklenme Tarihi : 21 Kasım 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 06 Aralık 2013 Cuma