­ BEDESTEN | Kültür Portalı

BEDESTEN - Trabzon

Yaptıran Bilinmiyor
Yapım Tarihi Osmanlı /15. yy.
Kitabe Yok
Vakfiye Yok
Genel Tanım Semerciler Cami'nin batısında,Taşhan'ın Yakınında ve tarihi Trabzon Çarşısı'nın Merkezindedir.Kentin en eski ticaret yapısı olanBedesten 20.6 x22.6m.boyutları ile kareye yakın dikdörtgen planasahiptir. Özgün bir planlama belirtisi taşıyan Bedesten,Türk Bedestenleri tek kubbeli olan tek örnektir. Özen, H., Tuluk, Ö.İ., Engin, H.E., Düzenli, H.İ., Sümerkan, M.R., Tutkun, M, Üstün, F., Keleş, S. (2010).Trabzon Kent İçi Kültür Varlıkları Envanteri. Trabzon: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayınları
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar Trabzon Büyükşehir statüsüne geçmeden İl Özel İdaresince onarımı yapılıp fonksiyon verilmiştir.
Ayrıntılı Tanımı Semerciler Cami'nin batısında,Taşhan'ın Yakınında ve tarihi Trabzon Çarşısı'nın Merkezindedir.Kentin en eski ticaret yapısı olanBedesten 20.6 x22.6m.boyutları ile kareye yakın dikdörtgen planasahiptir. Özgün bir planlama belirtisi taşıyan Bedesten,Türk Bedestenleri tek kubbeli olan tek örnektir. Özen, H., Tuluk, Ö.İ., Engin, H.E., Düzenli, H.İ., Sümerkan, M.R., Tutkun, M, Üstün, F., Keleş, S. (2010).Trabzon Kent İçi Kültür Varlıkları Envanteri. Trabzon: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayınları
Orjinal Kullanım Sanat Galeri
Bugünkü Kullanımı Bedesten
Önerilen Kullanım Sanat Galeri

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 3140    Eklenme Tarihi : 28 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 16 Temmuz 2014 Çarşamba