­ MÜDÜRÜN UZUN KÜRKÜ | Kültür Portalı

Müdürün Uzun Kürkü - Tokat

Müzik

Reşadiye İlçesi'nin Büşürüm Köyü'nden çok güzel zurna çalan Çakır Usta ramazan davulunu çalmak üzere elli beş yıl evvel Reşadiye Bereketli Kasabası'na gider. O zaman nahiye olan Bereketli'de biraz kilolu, kalın mercekli gözlük kullandığı için halk arasında 'kör müdür' diye anılan Amasya'lı bir nahiye müdürü vardır. Çakır Usta sahur davulunu coşku içinde çalarak Ramazanı yarılamıştır. İşte bu sırada nahiyede Çakır Usta'nın bir kadınla ilişki kurduğu söylentisi yayılır ve bundan dolayı müdür Çakır Usta'yı nahiyeden uzaklaştırır. Hem emeğine karşılık umut bağladığı fitreler ve diğer armağanlar hem de yeni kurduğu ilişkisinden ayrı kalması sonucunda tepkisini türküye dökmüştür.

Müdür beyin uzun kürkü Yeni çıktı bu türkü Ne kızıyon kör müdür Söylenecek bu türkü de yanıyom ben Yanmada güzelim yanıyom ben Mendil de salla geliyom ben Bir yosmanın uğruna da Veremde oldum ölüyom ben. (BAĞLANTI) Amasya evrileceksin Evrilip çevrileceksin Şişman karınlı müdür kökünden devrileceksin de yanıyom ben Çakır zurnayı vurdu Duyanlar ayağı durdu Şişman karınlı müdür Fitre sanamı kaldı da yanıyom ben Aşma kırandan aşma Ben seni tanıyorum Her kırandan aşanı Hep seni sanıyorum da yanıyom ben Şu çakırın zurnası Zuhurlukta ötüyor Bereketli de kör müdür Yeni kanun tutuyor da yanıyom ben

Görüntülenme Sayısı : 1287    Eklenme Tarihi : 11 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 29 Kasım 2021 Pazartesi