­ BUDAKLI KÖYÜ YAMAÇ YERLEŞİMİ | Kültür Portalı

BUDAKLI KÖYÜ YAMAÇ YERLEŞİMİ - Sivas

Harita No 138- C4
Mah. Köy - Mevkii Budaklı Köyü
Adres Budaklı Köyü-MERKEZ
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı
Vakfiye
Genel Tanım Yerleşim yeri Merkez İlçe Budaklı köyünün yaklaşık 500 m güney batısında, Sivas-Kayseri devlet karayolunun ise 300 m batısındadır. Yerleşim yerinin kuzey doğu yönünde şu anda faaliyette bulunan stransyum madeni işletme şantiyesi yer almaktadır. Ulaşım Sivas-Kayseri karayolundan sağa ayrılan ve yerleşim yerinin yakınındaki işletmeye giden tali yol ile sağlanmaktadır. Konum olarak doğal tepenin güneydoğu yamacında bulunan yerleşim yerinin geçmiş yıllardaki bilinçsiz toprak alımı sonunda belli bir kısmı tamamen kaldırılmış olup bunun sonucu yol tarafından itibaren 2-3 m. lik bir profil oluşmuştur. Yüzeyden toplanan seramik parçalarından yerleşim yerinin kalkolitik dönemde kesintisiz bir iskana sahip olduğu anlaşılmıştır.
Yapılan Onarımlar --
Ayrıntılı Tanımı Yerleşim yeri Merkez İlçe Budaklı köyünün yaklaşık 500 m güney batısında, Sivas-Kayseri devlet karayolunun ise 300 m batısındadır. Yerleşim yerinin kuzey doğu yönünde şu anda faaliyette bulunan stransyum madeni işletme şantiyesi yer almaktadır. Ulaşım Sivas-Kayseri karayolundan sağa ayrılan ve yerleşim yerinin yakınındaki işletmeye giden tali yol ile sağlanmaktadır. Konum olarak doğal tepenin güneydoğu yamacında bulunan yerleşim yerinin geçmiş yıllardaki bilinçsiz toprak alımı sonunda belli bir kısmı tamamen kaldırılmış olup bunun sonucu yol tarafından itibaren 2-3 m. lik bir profil oluşmuştur. Yüzeyden toplanan seramik parçalarından yerleşim yerinin kalkolitik dönemde kesintisiz bir iskana sahip olduğu anlaşılmıştır.