­ SULU KİLİSE | Kültür Portalı

Sulu Kilise - Sinop

Adı Sulu Kilise
Mah. Köy - Mevkii Çaylıoğlu Köyü
Adres Ayancık/SİNOP
Vakfiye
Genel Tanım Ayancık ilçesi, Çaylıoğlu Köyü, Usta burnu mevkiinde, köyün kuzeybatısında yer alan Sulu Kilise kalıntısı Çaylıoğlu-Maden yolunun hemen altında yer alır.
Üst Yapı C
Rutubet C
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı 65-75 nolu parsellere bitişik olan orman vasıflı arazinin kuzeybatı köşesinde yer alan tonozlu bir yapı kalıntısıdır. Yapı alanı kuzeye doğru alçalan arazinin üst kotunda kalmaktadır. Etrafı kazılarak tahrip edilmiş olan tonozlu mekânın içi kısmen su doludur. Bu yapının önündeki patika yol boşluğunda bulunan betonarme çeşme yapısının duvarlarında ve çevresindeki arazide mimari taş bloklar ve kiremit parçaları gözlenmiştir. Tonozlu yapıdan doğuya doğru, patika kenarında, devam eden ve bir sınır duvarı olabileceği düşünülen moloz taş örgülü kuru duvar izlerine rastlanmıştır. Sulu Kilise olarak adlandırılan yapı kalıntısının çevresindeki arazilerde de ağaçlıklar arasında moloz taş yığınları ve çatı kiremitlerinden oluşan başka yapı kalıntılarına rastlanmıştır.
Orjinal Kullanım Kilise
Tescil Kararı Samsun Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu-20.06.2010/2656
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 1699    Eklenme Tarihi : 22 Ağustos 2014 Cuma    Güncellenme Tarihi : 02 Eylül 2014 Salı