­ SİVİL MİMARLIK ÖRNEĞİ KONUT | Kültür Portalı

Sivil Mimarlık Örneği Konut - Sinop

Adı Sivil Mimarlık Örneği Konut
Mah. Köy - Mevkii Yalı Mahallesi
Adres Köprübaşı Caddesi No:65- Ayancık/SİNOP
Vakfiye
Genel Tanım 40 ada 40 parselde bulunan sivil mimarlık örneği, Zemin + 1 katlı olan kâgir yapının girişi ön cephede bulunan sağlı sollu 2 adet tek kanatlı kapılar ile sağlanmaktadır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Zemin katta kapılar arasında yan yana 2 adet dükkân bulunmaktadır. Katlar arası işlemesiz silmelerle belirtilmiş, giyotin tipli pencerelerin yaklaşık 20 cm üst kısımlarında kısa silmeler yapılmıştır. Kâgir alınlıklı çatı kısmını ön cephede 2 adet pencere aydınlatmaktadır. Gerek kâgir alınlık ve gerekse pencereler üzerindeki silmelerin bulunması yönünden bu yapı 8 numaralı (2 ada 47 parseldeki) 1933 tarihli bina ile benzerlik göstermektedir.
Tescil Kararı Samsun Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu-29.09.2012/578
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 1032    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 29 Ağustos 2014 Cuma