­ KEFEVİ CAMİ | Kültür Portalı

Kefevi Cami - Sinop

Mah. Köy - Mevkii Kefevi Mahallesi
Adres Merkez/SİNOP
Yaptıran Mahmut Çelebiyyül Kefevi
Yapım Tarihi XVI. yüzyıl
Vakfiye Var
Genel Tanım Yapı dikdörtgen plana sahiptir. İç mekanda Peygamber isimlerini ihtiva eden madalyonlu ahşap tavan göbeği özgün bir karakter taşır. Mihrap ve minberin sanatsal değeri yoktur.
Yapılan Onarımlar 1312 yılında Mutasarrıf Bekir Paşa tarafından onarılmıştır.
Ayrıntılı Tanımı Kefevi mahallesinde,Hükümet konağının doğu cephesinde yer almaktadır. 1581 yılında Mahmud Çelebiyyül Kefevi tarafından yaptırılmış,1312 H.-1894 yılında Bekir Paşa tarafından yenilenmiştir. Yapı dikdörtgen plana sahiptir. İç mekanda Peygamber isimlerini ihtiva eden madalyonlu ahşap tavan göbeği özgün bir karakter taşır. Mihrap ve minberin sanatsal değeri yoktur. Avluda haziresi bulunan caminin kuzeybatı köşesinde tuğla örgülü ,sıvalı güdük bir minaresi bulunmaktadır.
Tescil Kararı Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıkları Yüksek Kurulu-23.10.1987/3771
Revizyon Samsun Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu-07.05.2004/949
Görüntülenme Sayısı : 3609    Eklenme Tarihi : 03 Şubat 2013 Pazar    Güncellenme Tarihi : 25 Ağustos 2014 Pazartesi