­ HAMAMLI KÖYÜ MEZARLIĞI | Kültür Portalı

Hamamlı Köyü Mezarlığı - Sinop

Adı Hamamlı Köyü Mezarlığı
Mah. Köy - Mevkii Hamamlı Köyü
Adres Türkeli/SİNOP
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Köy Tüzel Kişiliği
Vakfiye
Genel Tanım Hamamlı Köyü, 120 ada, 14 parselde yer alır. Mezarlık alanı içerisinde çok sayıda üzeri Arap harfleriyle yazılı olan Geç Osmanlı dönemine ait mezar taşı bulunmaktadır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Hamamın hemen yanında 120 ada, 14 parselde yer alan bir de mezarlık alanı mevcuttur. Mezarlık alanı içerisinde çok sayıda üzeri Arap harfleriyle yazılı olan Geç Osmanlı dönemine ait mezar taşı bulunmaktadır. Mezarlık genel olarak Osmanlı dönemi gömü alanı olsa da günümüz mezarları da bulunmaktadır. Bu mezarlık alanının hamama bitişik vaziyette olan ancak yapılan müdahaleler sonucu orijinalliğini kaybetmiş olan Hamamlı Köyü Camii’nin haziresi olması muhtemeldir. Üzerinde Deli Hacı Mahmut oğlu İbrahim’in isimlerini ve hicri 1250 (miladi, 1834), hicri 1272 ( miladi, 1855-1856) tarihlerini veren mezar kitabeleri vardır.
Orjinal Kullanım Mezar
Bugünkü Kullanımı Mezar