­ BOYABAT BELEDİYESİ KONUK EVİ | Kültür Portalı

Boyabat Belediyesi Konuk Evi - Sinop

Mah. Köy - Mevkii Gökdere
Adres Zübeyde Hanım Caddesi No: 1 Boyabat/SİNOP
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Boyabat Belediyesi
Yapım Tarihi 19.yy
Vakfiye
Genel Tanım Ayrık düzende yapılan konut, tüm öğeleri içeren ideal bir biçimlenişi yansıtmaktadır. Üç katlıdır. Malzemesi ahşap, taş ve kerpiçtir. Kırma çatılıdır.
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar Yapının içinde sıhhi tesisatla ilgili değişikler yapılarak bugünkü yaşama uygun hale getirilmiştir.
Ayrıntılı Tanımı Zemin katı ahşap konstrüksiyon arası kerpiç, tuğla dolgu, üst katlar bağdadi tekniğinde yapılmıştır. Giriş cephesinde ahşap konsollara dayanan çıkmaların yanı sıra yan cephede poligonal tabanlı çıkma yer alır. Dış cephelerde ana ahşap taşıyıcılar ve doğramalar çıplak diğer kısımlar sıvanmış ve beyaz kireç badana ile boyanmıştır. Zemin katta bir oda, mutfak ve odunluk, üst katlarda ise sofa etrafında üç odadan oluşan bir düzenleme görülür. Tavan ve taban ahşapla döşelidir. Pencereler giyotin tiplidir. Pencere doğramalarında süsleme görülür. Merdiven ve korkuluklar ahşaptır.
Tescil Kararı Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıkları Yüksek Kurulu-23.10.1987/3772
Revizyon Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu-26.09.1989/397
Görüntülenme Sayısı : 1950    Eklenme Tarihi : 19 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 04 Eylül 2014 Perşembe