­ BITTIM SABUNU | Kültür Portalı

Bıttım Sabunu - Siirt

Siirt’te üretimi yapılan, kepek ve saç dökülmelerine karşı etkili BITTIM Sabunu, tüm Türkiye’ de çok büyük bir ilgi görüyor. Siirt’in merkezinde, ilçe ve köylerinde de yetişen bıttım diğer adıyla (Menengiç) adlı bitkiden üretilen ve Türkiye’ nin her yerine siparişi gönderilen sabunların, kepek ve saç dökümü sorunlarına çözüm olduğu kullanan bir çok kişi tarafından anlatılmaktadır. Siirt’te gelen yabancı turistlerin de büyük alaka gösterdiği Bıttım Sabunu kullananların saç ile ilgili problemlerine bir çözüm götürmekte ve kullananların yüzünü güldürmektedir. Bıttım sabunu kullandığını ve iyi sonuç aldığını söyleyen kullanıcılar; önceleri saçlarımda kırılma ve kepek oluşması olduğunu, çözümü bıttım sabununda bulduklarını ve saçlarının eskiye oranla daha iyi olduğunu belirtiyorlar. Saçlarının parlaklığını ve gücünü bıttım sabununa borçlular. Kelliği, saç kırılmalarını ve yağlanmayı engelleyerek saç ile ilgili problemlerinden kurtuldular. Kimi insanlar, binlerce dolar verip saç ekeceğine, bıttım sabunuyla saç bakımlarını yapmaktadırlar.
Görüntülenme Sayısı : 5022    Eklenme Tarihi : 01 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 15 Haziran 2017 Perşembe