­ KARASU KALESİ | Kültür Portalı

Karasu Kalesi - Sakarya

Adı Karasu Kalesi
Mah. Köy - Mevkii Tuzla mevkii
Adres Sakarya, Karasu,
Yapım Tarihi MS.12-13yy
Vakfiye
Genel Tanım Sakarya ili, Karasu ilçesi, Tuzla mevkiinde, 60-70 m yüksekliğinde doğal bir tepe üzerine yapılmış kalenin, taş ve harç kullanılarak inşa edilen sur duvarlarından günümüze ancak yer yer bir kaç metre uzunluğunda temel kalıntıları kalmıştır. Bu kalıntılarının çalılık ve orman ile kaplı olması kale planı hakkında bilgi edinilmesini engellemektedir. Aynı yapım tekniğine sahip, bölgedeki diğer kalelerle karşılaştırıldığında, 12-13yy da inşa edildiği düşünülmektedir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Sakarya ili, Karasu ilçesi, Tuzla mevkiinde, 60-70 m yüksekliğinde doğal bir tepe üzerine yapılmış kalenin, taş ve harç kullanılarak inşa edilen sur duvarlarından günümüze ancak yer yer bir kaç metre uzunluğunda temel kalıntıları kalmıştır. Bu kalıntılarının çalılık ve orman ile kaplı olması kale planı hakkında bilgi edinilmesini engellemektedir. Aynı yapım tekniğine sahip, bölgedeki diğer kalelerle karşılaştırıldığında, 12-13yy da inşa edildiği düşünülmektedir
Önerilen Kullanım Kullanılmıyor