­ ANZER YAYLASI / BALLIKÖY YAYLASI | Kültür Portalı

Anzer Yaylası / Ballıköy Yaylası - Rize

İkizdere İlçesi'nde 2105 metre yüksekliktedir. Ballıköy adı ile de anılan Anzer bir taraftan Çoruh Nehri ve Bayburt Kenti'ne diğer taraftan Trabzon Uzungöl Turizm Merkezi’ne bağlanır. Bir geçiş bölgesinde olmasının getirdiği kültürel etkilerin yanısıra Meles, Petran, Kabahor, Garzavan yaylalarıyla çevrili konumuyla geleceğin önemli turizm merkezlerinden biri olma yolundadır. Kırklardağı eteklerinde yer alması bir yayla merkezi niteliğindedir. Yeme–içme ve konaklama imkanı bulunmaktadır. Dünyaca ünlü Anzer balı yaylalarının bin türlü çiçeğinden damıtılır. Yaz aylarında yeşilin farklı tonlarına ve kış aylarındaysa sarı ve kırmızı ağırlıklı renklere bürünerek yaprak döken ağaçlarıyla özellikle doğa yürüyüşü ve fotoğrafçılığı için de cezbedicidir.

Kaynak: Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Rize Gezilecek Yerler

Yayla
Yayla Turizmi
Kent merkezine 85 kilometre mesafede bulunan yaylaya İkizdere İlçesi'nden ulaşım sağlanır.
İkizdere

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 26765    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 21 Aralık 2021 Salı