­ TAŞINMAZ (İŞYERİ) | Kültür Portalı

TAŞINMAZ (İŞYERİ) - Ordu

Yaptıran 0
Yapan 0
Kitabe 0
Vakfiye 0
Genel Tanım Yapının kuzey ve doğuya bakan cepheleri dışında kalan cepheler sağırdır. İki katlı yapının alt katı işyeri şeklinde düzenlenmiştir.
Yapılan Onarımlar 0
Ayrıntılı Tanımı Yapının kuzey ve doğuya bakan cepheleri dışında kalan cepheler sağırdır. İki katlı yapının alt katı işyeri şeklinde düzenlenmiştir. İki kat arası cepheden taşkın profilli silmelerle vurgulanmıştır. Yapının diğer binalarla bitişen köşelerinde iki kat boyunca uzanan plastırlar mevcuttur. Oldukça küçük hacimli binanın kuzey cephesinde bir, doğu cephesinde iki adet küçük boyutlu dikdörtgen pencere vardır. Basık kemerli pencereler, cepheden hafifçe dışa taşkın, pahlanmış taş pervazlar içerisine yerleştirilmişlerdir. Pencere alınlıkları kenarlardan içeriye doğru düz gelip, dikmelerin hemen üzerinden itibaren üçgen biçimi kazanmıştır. Üçgenler profillendirilmiştir. Alt kısımlarda yine profilli konsollar mevcuttur. Kırma çatı örtüsü ve şekli değişmiştir.
Yayın Dizini 0
Ekler 0