­ TAŞINMAZ (İŞYERİ) | Kültür Portalı

TAŞINMAZ (İŞYERİ) - Ordu

Yaptıran 0
Yapan 0
Kitabe 0
Vakfiye 0
Genel Tanım İki katlı bina, kesme taştan yapılmıştır. Yapının caddeye bakan doğu cephesi dışındaki cepheleri sağırdır.
Yapılan Onarımlar 0
Ayrıntılı Tanımı Bina güneyde yer alan Salih Murtazaoğlu mülkü ile kuzeyde yer alan Lütfü Akın mülkü arasında, bu yapılara bitişik vaziyette bulunmaktadır. Zemin katın güneydoğu köşesine konumlandırılmış dikdörtgen biçimindeki giriş kapısı, iki kanatlıdır. Kat araları iki kademeli ve dikdörtgen kesitli bir silme ile vurgulanmıştır. Alt ve üst katları boydan boya geçen üç plastır, üst kattaki beş adet dikdörtgen biçimli pencereyi de ikili ve tek olarak ayırmıştır. Tek olan pencere cephenin güneydoğu köşesinde, kapı ekseninin hemen üzerinde bulunmaktadır. Pahlanmış, taş pervazlı pencereler üst seviyede, aşağı doğru daralan iki kademeli düz silme ile sınırlandırılmıştır. Bu silmeler lento çerçevesinden hafifçe yanlara taşırılmıştır. Yapının iki köşesindeki plastırlar aynı zamanda, binanın bitiştirildiği diğer mülklerin duvarları ile yapı arasında sınır teşkil etmektedir. Çatı örgüsü değiştirilerek sac ile kaplanmıştır.
Yayın Dizini 0
Ekler 0