­ ULUGÖL TABİAT PARKI | Kültür Portalı

Ulugöl Tabiat Parkı - Ordu

2009 yılında Tabiat Parkı olarak tescil edilen Ulugöl, Ordu'nun Gölköy İlçesi'nde yer almaktadır.

Fotoğraf: Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Alan, ziyaretçilerin piknik, doğa yürüyüşü, bisiklet turu, fotoğraf çekimi, bitki ve yaban hayatı gözlemleme gibi faaliyetleri yapmasına elverişlidir.

Tabiat Parkı içinde günübirlik kullanıma yönelik yürüyüş yolları, mescit, çocuk oyun alanları, piknik masaları, kamelya, büfe, çeşme otopark yer almaktadır.

Ulugöl Tabiat Parkı kayın ağacı, gürgen, kızılağaç, fındık ve meşeden oluşan ormanıyla misafirlerine görsel bir şölen sunmaktadır.

Fotoğraf: Ahmet Bayrak

Ayrıca Ulugöl ve Çepekli Göl üzerinde bulunan nilüfer, su kamışı, sazlar ve su mercimeği bu doğa harikası alanın cazibesini arttırmaktadır. Bölgede konaklamaya uygun 12 adet kır evi bulunmaktadır.

Doğa Turizmi
Ordu –Gölköy arası 63 kilometredir. Gölköy – Ulugöl ise 14 kilometredir. Ulaşım rahatlıkla sağlanmaktadır.
Haruniye, 52600 Gölköy/Ordu

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 57832    Eklenme Tarihi : 06 Mart 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 29 Ağustos 2020 Cumartesi