­ KIZILADA | Kültür Portalı

Kızılada - Muğla

Kızılada Fethiye Limanı’na yaklaşık 4 deniz mili, Yanıklar Plajı’na 1.2 deniz mili uzaklıktadır. Adanın denizden en yüksek noktası 133 metredir. Gün batımında güneş etkisiyle adanın rengi kızıla döner, bu nedenle adanın adını bu renk oluşumundan aldığı söylenir.

Güney ucunda bir deniz feneri ve fener bekçisinin evi dışında adada hiç bir yapı bulunmamaktadır. Kuzey batısındaki irili ufaklı kayalıklar (Deliktaş Adaları) dalış ve balık meraklıları için çok elverişlidir. Kızılada’nın dalgalara kapalı doğu kıyısı, yüzmeye ve demirlemeye elverişli geniş kumsalı gerek mavi yolcuların gerekse günlük tur teknelerinin sıklıkla uğradıkları bir koydur.

Muğla Gezilecek Yerler

Kaynak: Fethiye Belediyesi

Fethiye Muğla
Fethiye Muğla

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 4602    Eklenme Tarihi : 29 Temmuz 2015 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 09 Ağustos 2023 Çarşamba