­ EKİNCİK KOYU | Kültür Portalı

Ekincik Koyu - Muğla

Marmaris-Göcek arasında dolaşan teknelerin başlıca uğrak noktalarından biri olan Ekincik koyu, Köyceğiz’e geniş bir asfalt yolla bağlanmıştır. Kumsal ve iskele çevresi irili ufaklı otel ve pansiyonlarla doludur. Ekincik’e karayoluyla gitmek için Köyceğiz’den Hamitköy üzerinden gölün nefis manzarası seyrederek ilerlenir. Hamitköy’den çıkıp köprüyü geçtikten sonra ilk uzun rampayı tırmandığınızda, tepede bir manzara molası verin, harike fotoğraf çekebilirsiniz. Kersele Koyu’ndaki sabah kahvaltıları için birebirdir.

Hapisane Adası’nın hizasına geldiğinizde çam ağaçlarına dikkatlice bakın, ağaçların saçları ağarmış, kocamış bir insan gibi beyazlaşmış olduğunu göreceksiniz. Bu ağarmanın nedeni kuş pisliğidir. Ama bu kuş bildiğiniz "minik kuşlardan" değil. Türkiye’de çok azalmış kartallar burayı mesken tutmuşlar. Bu tür kartaldan dünyanın dört yöresinde kalmış sadece. Sabırla beklerseniz kayalardan göle doğru süzülen bir kartalı görme şansına sahip olabilirsiniz. Yol gölden ayrılırken sola dönerseniz Sultaniye Kaplıcaları’na gidersiniz. Devam ederseniz artık gölden ayrıldınız ve orman içinde devam ediyor yol. Ve tırmanmaya başlıyor. Geride Köyceğiz Gölü'nün manzarası bir kayboluyor, bir çıkıveriyor ortaya. Tepeye çıkıp da yokuş aşağı inmeye başladığınızda bu kez Ekincik Koyu'nun muhteşem güzelliği karşınıza çıkıyor.

Önce yeşillikler içinde şirin Ekincik Köyü’nü geçiyorsunuz. Sonra pırıl pırıl bir koya çıkıyorsunuz. Çevreniz orman, önünüz kumsal ve deniz. Kumsal çok güzel, deniz çok temiz. Kumsalı bir küçük dere bölüyor. Kışın kumsalda S’ler çizerek denize ulaştığı ve bu arada kumsalı bozduğu için tesis sahipleri bu küçük dereden pek hoşlanmıyorlar ama bizce sahile hoşluk katıyor. Yolun kıyıya ulaştığı yerde yatların demirlemesi için uygun bir iskele ve yatların ihtiyaçlarını karşılayabildikleri küçük bir büfe var. İskele aynı zamanda Dalyan’a günübirlik yolcu taşıyan teknelerin bağlanma yeri. Kumsalda otel ve lokantalar da bulunuyor.

Muğla Gezilecek Yerler

Köyceğiz / Muğla

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 4670    Eklenme Tarihi : 29 Temmuz 2015 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 28 Mart 2022 Pazartesi