­ KARAEKŞİ MESİRE ALANI | Kültür Portalı

Karaekşi Mesire Alanı - Mersin

Mut Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği hizmet alanında bulunan Karaekşi Mesire Alanı, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Milli Park ilan edilen bir dinlenme yeridir. Saha 1965 yılında tesis edilmiş olup, 5,0 hektarlık alanda, günübirlik piknik alanıdır. Özelliği, orman içi ve dere kenarı oluşudur. Saha tamamen çınar ve kızılcam ağaçlarıyla kaplıdır. Alanı içinde alabalık üretme çiftliği de bulunan Karaekşi'de, balık üretme havuzlarında değişik yaş, boy ve ağırlıkta alabalık görmek ve saha içerisindeki kır gazinosunda taze alabalık yemek mümkündür. Alanda ayrıca, satış büfesi, tuvalet, çocuk oyun alanı, otopark ve yağmur barınağı mevcuttur. Ayrıca yeterli sayıda piknik masası ve ocak bulunmaktadır.

Kaynak: Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü arşivi.

Mersin Gezilecek Yerler

Doğa Turizmi
Mut-Kozlar Yaylası yolu üzerinde, Mut İlçesi'ne 7 kilometre uzaklıkta olan mesire yerine özel araçla ulaşılabilir.
Kelceköy Mut / Mersin

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 18425    Eklenme Tarihi : 24 Şubat 2013 Pazar    Güncellenme Tarihi : 21 Mayıs 2021 Cuma