­ VALİ KONAĞI | Kültür Portalı

VALİ KONAĞI - Manisa

Envanter No 45.00.0(1.2)/ 6
Mah. Köy - Mevkii 1. Anafartalar Mahallesi
Adres MANİSA / MERKEZ - Çamlık Sokak
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş MANİSA VALİLİĞİ
Vakfiye -
Genel Tanım İki katlı kagir bir yapıdır. Geniş saçaklı, kırma çatılı bir örtü sistemi vardır. Dar ve yüksek dikdörtgen formlu pencerelerle aydınlatılmıştır. Ana cephesi güneye dönük olup sağ ve sol köşedeki hacimler ana girişe göre çıkıntı yapmıştır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Kırma çatı ve alafranga kiremit kaplı bir örtüye sahip olan yapı, iki kat halinde kagir malzeme ile inşa edilmiştir. Genel hatlarıyla kareye yakın bir alana inşa edilmiş olan binanın güneye bakan ana cephesi üç bölüme ayrılmıştır. Sağ ve sol köşedeki hacimlerin ön yüzleri de üçe bölünmüştür ve tamamlandığında bir poligon oluşturacakmış gibi kırılmalar yapmıştır. Ortadaki bölüm, cephe çizgisine göre içerde kalmış, giriş mekânının üstü kâgir parmaklıklı bir teras şeklinde düzenlenmiştir. Burası son yıllarda metal konstrüksiyonla kapatılmıştır. Dar ve yüksek pencere açıklıklarının bulunduğu cephelerde doğu ve batı yönündekiler daha sadedir. Bu cephelerin sadece ortasında ve birinci kat yüksekliğinde çıkma yapan yarım silindirik birer hacimleri vardır
Tescil Kararı İzmir 1 Nolu KTVKK 02.06.1988/348