­ NİŞANCI PAŞA CAMİİ | Kültür Portalı

NİŞANCI PAŞA CAMİİ - Manisa

Mah. Köy - Mevkii NİŞANCI PAŞA MAHALLESİ
Adres Manisa merkez ilçeye bağlı nişancı paşa mahallesinde yer almaktadır.
Yaptıran NİŞANCI PAŞA MEHMET
Yapım Tarihi 17.YY
Vakfiye -
Genel Tanım Orijinal caminin işgal yıllarında yıkılmasından sonra mimari bir değeri olmayan, düz ahşap çatılı dikdörtgen planlı bu cami inşa edilmiştir.
Taşıyıcı Yapı C
Üst Yapı C
Dış Yapı C
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Enine dikdörtgen bir plan üzerine, kagir malzeme ile inşa edilen cami, ahşap düz çatı ile kapatılmıştır. Cephelerine açılan pencereler taş söveli ve yuvarlak kemerlidir. Eski kaidesi üzerinde yükselen yeni minare camiden ayrı kalmıştır. Orijinal caminin kütüphanesi olan, kare planlı, tromp geçmeli kubbeyle örtülü mekanın doğu duvarı açılarak bugünkü cami ana mekanına eklenmiştir. Kuzeyindeki hazirede bulunan mezar taşlarına bakarak caminin 17. Yüzyıl yapısı olduğu söylenebilir
Tescil Kararı İzmir 1 Nolu KTVKK 02.06.1988/348