­ MURADİYE KAHVEHANESİ | Kültür Portalı

MURADİYE KAHVEHANESİ - Manisa

Envanter No 45.00.1.0
Mah. Köy - Mevkii MURADİYE BELDESİ
Adres MURADİYE BELDESİ İSTASYON CADDESİ MANİSA/MURADİYE
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş MÜLK SAHİBİ
Vakfiye
Genel Tanım Çarşı dokusunun içinde bulunan tek katlı kahvehane yapısı köşe yapıdır ve beşik çatısı alaturka kiremit kaplıdır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Muradiye Beldesi’nin ticari merkezinde ve içinde bulunduğu alana hakim bir konumda, iki caddenin kesiştiği alanda yer alan, tek katlı yapı yığma kagir sistemle inşa edilmiştir. Yapının, bir çokgenin kenarlarını oluşturan yol cephelerinde geniş açıklıklar yer alır. Tek mekândan oluşan yapıya mutfak olarak kullanılan kısım sonradan muhdes olarak eklenmiştir. Yapının ahşap olan tavanı oldukça yüksektir. Döneminin ticari hayatını yansıtması ve belge değerinin bulunması yanında, yapıldığı günkü işlevini halen sürdürmesinden dolayı süreklilik değeri bulunmaktadır.
Tescil Kararı İzmir 2 Nolu KTVKK 27.05.2010/5779