­ KONUT-7 | Kültür Portalı

KONUT-7 - Manisa

Mah. Köy - Mevkii Tunca Mahallesi- Kumludere Mevkii
Adres Temiz (3007) Sokak (No: 39)
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Mülk Sahibi
Genel Tanım Bodrum ve iki kattan oluşan bir yapıdır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Güneyden kuzeye doğru eğimli bir arazi üzerinde bulunduğu imar adasının köşesinde konumlanmıştır. Dikdörtgen formludur. Kırma ahşap çatı ile örtülüdür. Geniş saçaklara sahiptir. Kumludere’ye bakan cephesinde cephenin ortasında ikinci katta cumba vardır. Yığma teknikte inşa edilmiştir. Girişi Temiz Sokak cephesinde cephenin ortasındaki kapıdadır. Yapıdaki tüm açıklıklar büyük kare şekillidir. Yapının dışında bodrum kat seviyesinde mozaik kaplama, üst bölümde ise 1970' li yılların modası olan püskürtme sıva vardır. Bodrum kat Temiz Sokak cephesinde iki adet penceresi ile cepheye yansımıştır. Yapıdaki pencere doğramaları ahşaptır. Üç eşit açılır kanat şeklinde düzenlenmiştir. Her bir bölümün altından ve üstünden birer kayıt geçirilmiştir. Zemin kat pencerelerinin demir doğrama kapanır metal kepenkleri vardır. Bunlardan Kumludere’ye bakan cephenin güney ucundaki iki tanesi çıkarılarak yerine ferforje korkuluk takılmıştır. Yapıda süsleme yoktur.
Orjinal Kullanım Konak
Bugünkü Kullanımı Konak
Önerilen Kullanım Konak
Tescil Kararı İzmir 2 Nolu KTVKK 28.09.2006/2404

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1007    Eklenme Tarihi : 08 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 13 Şubat 2013 Çarşamba