­ ATATÜRK HEYKELİ | Kültür Portalı

ATATÜRK HEYKELİ - Manisa

Adı ATATÜRK HEYKELİ
Mah. Köy - Mevkii Laleli Semti
Adres Büyük Saruhan Oteli Önü
Genel Tanım Yüksek kaide üzerinde, adım atan Atatürk heykelidir
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Atatürk Heykeli, bronzdan olup 1 ton ağırlığında 3 metre boyundadır. Heykelin kaidesi 5 metre yüksekliğinde ve sandıklı taşından yapılmıştır. Kaidenin ön yüzünde ve heykelin altında bulunan ve gençliğin Ata'sını el üstünde tutma veya taşıma mesajını veren rölyef bronzdan olup 300 kg. ağırlığındadır. Atatürk Heykeli, 10.12.1956 yılında kurulan "Manisa Atatürk Heykeli Yaptırma Derneği " tarafından 22.01.1959 tarihinde Manisa Valisi olan Enver Saatçigil' in büyük yardımlarıyla yaptırılmıştır. Heykel, 25.06.1960 günü saat 9.30 da Cumhuriyet Alanında yapılan bir törenle açılmıştır. Heykel bugün Laleli Semtinde Saruhan Oteli önünde bulunmaktadır
Tescil Kararı İzmir 2 Nolu KTVKK 05.02.1997/6519