­ ASKERİ HASTANE BİNASI | Kültür Portalı

ASKERİ HASTANE BİNASI - Manisa

Adı ASKERİ HASTANE BİNASI
Mah. Köy - Mevkii Şehitler Mahallesi
Adres MANİSA / MERKEZ - -İstasyonun Kuzeydoğusu
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI
Vakfiye -
Genel Tanım Manisa ili, Merkezinde Manisa-Saruhan eski yolu üzerinde bulunan poliklinik ve karargah olarak kullanılan 2 katlı dikdörtgen planlı yapıdır. (Günümüzde askeri hastane olarak kullanılmıyor.)
Taşıyıcı Yapı C
Üst Yapı C
Dış Yapı C
Yapılan Onarımlar ONARIM HAZIRLIKLARI YAPILMAKTADIR.
Ayrıntılı Tanımı Üzeri kırma çatı ve marsilya kiremidi ile örtülüdür. Ön cephesinin ortasında yer alan basamaklarla çıkılan basık kemerli bir ana girişi, girişin iki yanında simetrik olarak yerleştirilmiş dörder adet basık kemerli üst kat pencereleri yer almaktadır. Alt katta ön ve arka cephede zeminden düşük kotta birer giriş daha mevcuttur. Yapının alt kat pencereleri üst kata göre daha kısadır. Tüm pencerelerin etraflarında bir sıra tuğla örgü yer almaktadır. Yan cephelerde de altta ve üstte 4'er adet pencere mevcuttur. Yapı oldukça büyük ve bol ağaçlı bir bahçe içinde yer almaktadır.
Tescil Kararı İzmir 2 Nolu KTVKK 16.09.1994/4176