­ ASKERLİK ŞUBESİ | Kültür Portalı

ASKERLİK ŞUBESİ - Malatya

Adı ASKERLİK ŞUBESİ
Mah. Köy - Mevkii Saray
Adres Battalgazi
Vakfiye
Genel Tanım Malatya Askerlik Şubesi binası, zemin+1 kat olup kırma çatılı ve Marsilya tipi kiremitlidir. 32x10 m2 ölçülerinde olan bina 9 m. yüksekliktedir. Duvar kalınlığı 80 cm., pencere genişliği 1 m., yüksekliği 2 m.dir. Dikdörtgen planlı olan yapının girişi ortadandır. Binada toplam 32 adet oda bulunmaktadır. Girişin sağında ve solunda iki kat boyunca devam eden sağda ve solda 6 adet kemerli pencere yer almaktadır. Zemin katta dört sütunlu bir giriş revakı bulunmaktadır. Sütunlar iki parçalıdır. Sütunlar zemin katta birinci katın ortasında bulunan balkonu taşımaktadır. Zemin ve birinci katta kemerli birer giriş kapısı bulunmaktadır. Demir korkuluklu balkonun zemini dökme mozaiktir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Kesme taştan kargir olarak inşa edilen yapının köşe pilastrları, kat geçişleri, kapı pencere lento ve söveleri silmelidir. Binada yanlarda ve ortada dışa çıkıntı yapılarak üçlü bir kademe oluşturulmuştur. Ahşap olan taban döşemesi zemin katta değiştirilerek granit ve laminant kaplanmıştır. Binanın içerisine farklı dönemlerde çeşitli müdahaleler yapılmıştır. Kesme taş olan binaya renkli sıva yapılmıştır. Ahşap olan pencereler PVC olarak değiştirilmiştir. Binaya sonradan asker yatakhanesi olarak kullanılan tek katlı L planlı muhdes bir yapı eklenmiştir.
Orjinal Kullanım Askeri Alan
Bugünkü Kullanımı Askeri Alan