­ "SIYIRMA" YEMEK | Kültür Portalı

"Sıyırma" Yemek - Konya

İnanışlar

Sıyırma; Çukurova bitki örtüsüne has dikenli bir bitke olan "Kangal Diken"lerinin taze gövdesindeki kabuklar soyularak elde edilir. Sıyırma'nın insan için bir çok alanda şifa kaynağı olduğuna ninanılmasının yanı sıra bunu yiyen insanın yanına yılan gelmeyeceğine inanılır. "Sıyırma" elde edilen "kangal" dikeninin bir başka adı "Deve Dikeni"dir.

Kaynak: Küçükbezirci, S. Kasım 2009. Konya Halkbilimi Folklor Güldestesi. Konya, Bahçıvanlar Basım San. A.Ş.

Görüntülenme Sayısı : 4626    Eklenme Tarihi : 27 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 06 Haziran 2020 Cumartesi