­ HÜSEYİN PAŞA CAMİİ / İZMİT | Kültür Portalı

Hüseyin Paşa Camii / İzmit - Kocaeli

İzmit’e bağlı Çukurbağ Mahallesi’nde bulunan bu camiyi Sultan III.Selim’in süt kardeşi Kaptan-ı Derya Küçük Hüseyin Paşa yaptırmıştır. Kitabesi günümüze ulaşamadığından yapım tarihi ve mimarı bilinmemektedir. XVIII. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Hüseyin Paşa Camii, dikdörtgen planlı olup moloz taştan ve kagirdir. İbadet mekânının üzeri ise ahşap bir çatı ile örtülüdür. II. Dünya Savaşı yıllarında bir süre askerlere tahsis edilmiş olan Hüseyin Paşa Camii, savaşın bitiminden sonra da halk tarafından onarılarak ibadete açılmıştır. Üçüncü derece arkeolojik sit alanında bulunan Hüseyin Paşa Camii’nin haziresinde (camiye bitişik mezarlık), mevcutta 20 adet kabir bulunmaktadır.

Kocaeli Gezilecek Yerler

İnanç-Kültür Turizmi
İzmit Çukurbağ Mahallesi'nde bulunun Hüseyin Paşa Camii şehir merkezine 1 kilometre mesafededir. Yürüyerek ya da şehir merkezinden kalkan özel halk otobüsleri ile gidilebilir.
Çukurbağ Mahallesi/İzmit

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 8109    Eklenme Tarihi : 13 Haziran 2014 Cuma    Güncellenme Tarihi : 09 Aralık 2021 Perşembe