­ BAYRAMOĞLU ADASI | Kültür Portalı

Bayramoğlu Adası - Kocaeli

Tarihî geçmişe sahip olan yarımadanın eski adı Balyanoz’dur. Kuzeye bakan koyu da Balyanoz Limanı olarak bilinir.

Marmara Denizi’ne uzanan küçük bir yarımada olan Bayramoğlu Yarımadası, 1950’lerin sonunda yerleşime açılmıştır. Yarımada olmasına karşılık halkın söylemiyle "ada" olarak adlandırılmaktadır. Eski haritalarda ise adı Üçburunlar Yarımadası olarak geçmektedir.

Bayramoğlu Yarımadası’nda iklimin değiştiği daha ilk adımdan itibaren hissedilmektedir. Sokakları, Londra çınarlarının daha fidan halindeyken, iplerle karşılıklı birbirlerine bağlanarak eğim verdirilmesi ile ağaçtan tünellere dönüştürülmüştür. Yaz aylarında sıcaktan bunalmadan yollarında yürünebilen yarımadanın cadde ve sokak isimlerinin kuş, çiçek ve meyve isimleri olması da adaya ayrı bir hoşluk katmaktadır.

Kocaeli Gezilecek Yerler

Deniz Turizmi
Bayramoğlu, Marmara Denizi'ne uzanan küçük bir yarımadadır. D-100 kara yolunun yani eski E-5 olarak bilinen İstanbul-Ankara kara yolunun İstanbul il sınırı bitiminden hemen sonra Darıca istikametindedir. İdari açıdan Kocaeli İli, Gebze İlçesi, Darıca Belediyesi'ne bağlıdır.
Bayramoğlu Mahallesi,Darıca.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 97178    Eklenme Tarihi : 21 Ağustos 2014 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 25 Şubat 2021 Perşembe