Gastronomi - Kırklareli
Gastronomi Damak zevki konusunda özel ilgileri olan insanların bu anlamda ilgi duydukları yerlere yaptıkları ziyaretler olarak tanımlanabilen gastronomi turizmi de bağımsız olarak değilse de diğer turizm türleri ile birlikte Kırklareli’nde turist çeken turizm türlerindendir. Bu yerlere örnek olarak; İğneada ve Kıyıköy’de bulunan sahil lokantalarında mevsimine göre çıkan kalkan, tekir, barbun, mezgit, hamsi, istavrit, palamut, çinekop, sarı kanat lüfer, kofana, yayın balıklarından oluşan yemekleri, İl’in her ilçesinde kendine özgü yapılış ve tadıyla köfteyi, sucuğu, peyniri ve yoğurdu, geleneksel hardaliye içeceğini, tatlının 100’e yakın çeşidini gösterebiliriz.
Hardaliye (Alkolsüz üzüm suyu içeceği)
Zekeriya Kurtulmuş
(Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Halk Kültürü Araştırmacısı)
Kalın Kıyı
Zekeriya Kurtulmuş
(Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Halk Kültürü Araştırmacısı)
Kırklareli Köftesi
Zekeriya Kurtulmuş
(Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Halk Kültürü Araştırmacısı)
Kaçamak (Mısır unundan yapılmaktadır)
Zekeriya Kurtulmuş
(Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Halk Kültürü Araştırmacısı)
Beyaz peynir ve kaşar peyniri
Zekeriya Kurtulmuş
(Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Halk Kültürü Araştırmacısı)
Pırasa Böreği
Zekeriya Kurtulmuş
(Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Halk Kültürü Araştırmacısı)
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
7069
Eklenme Tarihi :
05 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
05 Aralık 2017 Salı