­ KONUT (ÇELEBİ ÇİÇEKDAĞ EVİ) | Kültür Portalı

Konut (Çelebi Çiçekdağ Evi) - Kırıkkale

Adı Konut (Çelebi Çiçekdağ Evi)
Mah. Köy - Mevkii Keskin İlçesi, Yenice Mahallesi Kibrithane Sokak
Adres Keskin İlçesi, Yenice Mahallesi Kibrithane Sokak
Vakfiye
Genel Tanım Cadde üzerinde, bahçe içinde, bodrum üzerine + 1 katlı, bir yapıdır. Geniş ahşap saçaklı çatısı Marsilya kiremitle kaplıdır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Ön Cephe: Bahçe içinde bodrum kattan iki ayrı kapı ile kömürlük olarak kullanılan kısımlara giriş yapılmaktadır. Yine bahçe içinden tek taraflı merdivenle kata giriş sağlanmaktadır. Giriş kapısı, tuğla direklerle desteklenen, ahşap üçgen alınlıkla biten sundurmalı balkon içinde yer almaktadır. Kapının yanında tek pencere vardır. Balkonun iki yanında ise, ikişer adet pencere bulunmaktadır. Yapının sol cephesine eklenen bir aralık ve bir odadan oluşan mekân ile asıl yapı arası açılarak bağlantı kurulmuştur. Eklenti kısmına bahçeden merdivenle ulaşılan ikinci bir giriş açılmıştır. Böylece yapı iki ayrı ev olarak değerlendirilmiştir. Arka Cephe: Sokağa bakan bu cephede orta kısımda yine üçgen alınlıkla sonlanan geniş bir balkon yer almaktadır. İki yanında ikişer adet pencere vardır. Sağ Cephe: Bu cephede dört adet pencere bulunmaktadır. Sol Cephe: Asıl bina sağır cephe olup, eklentide pencereler vardır.
Yayın Dizini Davut OLUK
Revizyon AKTVKK