­ KONUT (ATAYLARIN EVİ) | Kültür Portalı

Konut (Atayların Evi) - Kırıkkale

Adı Konut (Atayların Evi)
Mah. Köy - Mevkii Keskin İlçesi, Sağlık Sokak No: 15
Adres Keskin İlçesi, Sağlık Sokak No: 15
Vakfiye
Genel Tanım 2 katlı + bodrumludur. Bodrum taş üzeri, ahşap çatkı arası dolgu duvar üzeri sıvalıdır. Bahçe içindedir. Bahçe duvarı oldukça yüksek ve taş olup ön bahçeye giriş kapısı ahşap çift kanatlı ve üzeri sundurmalıdır. Plan tipi iç sofalıdır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Ön Cephe ( Giriş Cephesi ): Giriş sahanlığına beton basamaklı merdivenle ulaşılmaktadır. Giriş kapısı ahşap çift kanatlı ve iki yanı pencerelidir. Giriş mekânının her iki yanındaki çıkmalarda bahçeye bakan yüzde 2’şer pencere, sahanlığa bakan yüzde birer pencere yer alır. Ahşap kolonlara oturan 4 sepetkulpu kemer cepheyi süslemektedir. Açık çıkma zeminde beton kolonlara oturur. Bu kısım üçgen alınlık ile sonlanır. Üst kattaki orta mekâna giriş, iki yanı pencereli yarım daire kemerli kapı ile sağlanır. Açık çıkmanın sağ ve sol yanlarında 2’şer pencere, ayrıca yanlarda birer pencere vardır. Sağ Yan: Zemin düz, üst kat ortaya çıkmalı, çıkma payanda destekli, zeminde sağ köşede iki küçük pencere bulunur. Üst katta çıkmanın ön yüzünde kemerli bir pencere, yan yüzeyinde birer pencere, sağda 2 sol yanda 3 pencere vardır.
Yayın Dizini Metin ATAR
Revizyon AKTVKK