­ KIRKLAR VE YEDİLER MEZARLIK ALANI | Kültür Portalı

Kırklar ve Yediler Mezarlık Alanı - Kırıkkale

Adı Kırklar ve Yediler Mezarlık Alanı
Mah. Köy - Mevkii Dağsolaklısı Köyü, Kırklar Mevkii
Adres Keskin İlçesi, Dağsolaklısı Köyü
Vakfiye
Genel Tanım Kırıkkale İli, Keskin İlçesi, Dağsolaklısı Köyü, Kırklar Mevkii’nde bulunan Kırklar Yediler yatırı Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından 27 – 28.10.1995 günü yerinde incelenmiştir. Söz konusu mezarlıklar 2 ayrı tepe üzerinde yer almakta olup üzerlerinde tarihsiz ve yazısız mezar taşlarından oluşan toplam 46 adet mezar bulunmaktadır. Söz konusu mezarlıklar 2863 ve 3386 sayılı yasalar gereğince tescil altına alınmış olup, devri ve tarihlemesi mümkün olmamıştır.
Yapılan Onarımlar Yok
Ayrıntılı Tanımı Kırıkkale İli, Keskin İlçesi, Dağsolaklısı Köyü, Kırklar Mevkii’nde bulunan Kırklar Yediler yatırı Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından 27 – 28.10.1995 günü yerinde incelenmiştir. Söz konusu mezarlıklar 2 ayrı tepe üzerinde yer almakta olup üzerlerinde tarihsiz ve yazısız mezar taşlarından oluşan toplam 46 adet mezar bulunmaktadır. Söz konusu mezarlıklar 2863 ve 3386 sayılı yasalar gereğince tescil altına alınmış olup, devri ve tarihlemesi mümkün olmamıştır.
Yayın Dizini Davut OLUK
Revizyon AKTVKK