­ ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ (ESKİ SANAT OKULU) BİNASI | Kültür Portalı

Endüstri Meslek Lisesi (Eski Sanat Okulu) Binası - Kırıkkale

Mah. Köy - Mevkii Yaylacık Mahallesi
Adres Yaylacık Mah. Hürriyet Caddesi
Genel Tanım L Şeklindeki ana bina diğer yapılar ile birlikte kampüs içinde bulunmaktadır.
Yapılan Onarımlar Yok
Ayrıntılı Tanımı Eski adı Sanat Okulu olarak geçen yapı, şu anda toplam 7 adet binadan oluşan bir kampüs içinde bulunmaktadır. 1953 yılında yapıldığı giriş kitabesinde yazılıdır. L şeklinde ana bina ‘’ A Blok ‘’ olarak adlandırılmaktadır. L şeklindeki planın, İngiliz anahtarı veya iş anahtarı olarak adlandırılan ve meslek sanat okullarının simgesini vurgulamak için yapıldığı söylenmektedir. Bu ana bina üç katlı olup, arka bahçe içinde bulunan yüksek tek katlı atölye binasına (Atölye binası şu anda yemekhane olarak kullanılmaktadır.) birbirine paralel iki koridor ile bağlıdır. Hürriyet Caddesine bakan ön cephede sol yan üç kat boyunca devam eden taş kaplamadır. Giriş kapısı da bu kısımda yer almaktadır. Cephenin kalan kısmı da sol yan cephe gibi zemin katı taş kaplama, diğer katlar kalın kolon ve kirişler arasına yerleştirilmiş çok sayıda dikdörtgen şeklinde pencere ile açılmıştır. Sol yan cephe bahçeye bakmakta olup, çok sayıda pencere ile aydınlanmaktadır. Binanın sağ yan ve arka cephesini oluşturan L şeklinin iki uç kısmı sağır ve taş kaplamadır. Üzerleri kemeri andıran dairesel kavisle sonlanmaktadır.
Yayın Dizini Davut OLUK
Revizyon AKTVKK