­ KADİR HAS KENT VE MİMAR SİNAN MÜZESİ | Kültür Portalı

Kadir Has Kent Ve Mimar Sinan Müzesi - Kayseri

Havalimanı yolu üzerinde, Fuar Kültür Parkı içinde yer alan müzede ziyaretçilere Kayseri ile ilgili tarihi, doğal, kültürel, ekonomik ve sosyal her türlü bilgi ekranlar ve kulaklıklar aracılığıyla anlatılmaktadır. Müzeminin Mimar Sinan’a ayrılan bölümü de vardır  ve bu bölümde  ünlü mimarın eserlerinin maketleri sergilenmektedir. Bu eserlerle ilgili de görüntülü ve sesli ayrıntılı bilgiler aktarılmaktadiır. Dijital müze 2003 yılında açılmıştır. Dijital müze Türkiye’de bir ilk olarak hizmete açılmıştır.

Kayseri Gezilecek Yerler

Kültür Turizmi
Merkez Kocasinan İlçesi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı Fuar Kültür Parkı içinde yer almaktadır. Toplu taşıma aracı ile ulaşmak mümkündür.
Mustafa Kemal Paşa Bulvarı Fuar Kültür Parkı içerisi

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 9877    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 27 Eylül 2021 Pazartesi