­ HUNAT HATUN KÜLLİYESİ | Kültür Portalı

Hunat Hatun Külliyesi - Kayseri

Cami, medrese, hamam ve türbeden meydana gelen Hunat Külliye’si 1238 yılında I. Alaaddin Keykubat’ın karısı Mahperi Hunat Hatun yaptırmıştır. 1238 yılında Selçuklu sultanı Alaaddin Keykubat’ın eşi Mahperi Hunat Hatun’un yaptırdığı külliye, cami, medrese, hamam ve türbesi ile taşı estetikle buluşturan Selçuklu mimarisinin en güzel örneklerini sergilemektedir. Geometrik şekiller ve bitki figürleriyle süslü taç kapısıyla taşın zarafeti mükemmel bir şekilde yansıtan Hunat Hatun Cami ve hayranlık uyandıran yüksek kemerli ana kapısı ile medrese Kayseri ziyaretlerinin olmazsa olmaz tarihi duraklarından biridir.

Kaynak: Kayseri İl Kültür Turizm Müdürlüğü resmi web sitesi

Kayseri Gezilecek Yerler

Külliye
İnanç Turizmi
Merkez Kocasinan İlçesi'ndedir.
Cumhuriyet Meydanı

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 18065    Eklenme Tarihi : 19 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 18 Ocak 2021 Pazartesi