­ ÇATAK KANYONU | Kültür Portalı

Çatak Kanyonu - Kastamonu

Kastamonu’nun en önemli turizm değerlerinden olan Çatak Kanyonu, merkeze 7 kilometre uzaklıktadır. 6 kilometresi araç ile 1 kilometresi dağ içindeki yürüyüş parkurundan ilerlenerek kanyonun 900 metre yüksekliğe sahip gözetleme noktasına ulaşılmaktadır. Gözetleme noktasından kilometrelerce uzayan kanyonu seyretmek büyük bir keyiftir.

Kanyon, Çatak Köprüsü’nün 1-2 km aşağısından başlamaktadır. Nalbantoğlu köyünde kesintiye uğrayıp, İnönü’ne kadar tekrar kesintisiz devam etmektedir.

Kaynak: Azdavay Kaymakamlığı

Kastamonu Gezilecek Yerler

Kanyon
Doğa Turizmi
Kastamonu ili, Azdavay ilçesinde yer alan kanyon Azdavay ilçe merkezine 7 kilometre mesafededir. 6 kilometresi araç ile 1 kilometrelik kısmı da orman içi yürüyüş ile kanyonun 900 metre yüksekliğindeki seyir terasına ulaşılabilir.
Azdavay/Kastamonu

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 30676    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2017 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 15 Ocak 2021 Cuma