­ MAZLUMAĞA HAMAMI | Kültür Portalı

MAZLUMAĞA HAMAMI - Kars

Mah. Köy - Mevkii KALEİÇİ MAH.
Adres Merkez / KARS
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş KARS BELEDİYESİ
Yapım Tarihi 17.yy
Vakfiye
Genel Tanım Hamam Kars çayının kenarında yeralır. Büyük bölümü sağlam vaziyette günümüze ulaşan hamam Kars Belediyesi tarafından restore edilmektedir.
Yapılan Onarımlar 2007 YILINDA ONARIMINA BAŞLANMIŞTIR
Ayrıntılı Tanımı Kars kalesinin batısında Kars çayının sol kenarında 18. yüzyılda inşa edilen iki kubbeli hamam yıkanma, soğukluk, halvet ve cehennemlik kısmından oluşmuştur. Şehirdeki 18.yüzyılda Osmanlı mimarisinden günümüze ulaşan en belirgin örnektir. Dikdörtgen planlı ve düzgün kesme bazalt taşından yapılan Mazluağa hamamının iç mekanındaki sağır kemerler ve niş süslemeleri dikkat çekicidir.Kars belediyesi tarafından kamulaştırılan hamamın rölöve projeleri hazırlanmış olup,restorasyonları yapılacaktır.
Orjinal Kullanım Hamam

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1994    Eklenme Tarihi : 05 Mart 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 07 Mayıs 2014 Çarşamba