­ EVLİYA CAMİİ | Kültür Portalı

EVLİYA CAMİİ - Kars

Mah. Köy - Mevkii KALEİÇİ MAH.
Adres Merkez / KARS
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Yaptıran Lala Mustafa Paşa
Vakfiye
Genel Tanım 1579 Yılında yapılan caminin minaresi orijinal özelliklerini koruyarak günümüze ulaşmıştır. Cami Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yeniden inşa edilmiştir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı 1579 tarihinde Lala Mustafa Paşa tarafından Kars şehrinin imarı çalışmaları sırasında şehirde yapılan 9 adet Osmanlı camisinden birisidir. Cami haziresinde bulunan Ebû'l Hasan Harakâni adına 1579 tarihinde bir türbe yaptırılmış. Bu sebeple Evliyanın türbesinin bulunduğu yere Padişah III. Murad’ın emri ile Evliya camii yaptırılmıştır. Camii 1988-1989 yıllarında minaresinin orijinal yapısını korumak kaydıyla yeniden yaptırılmıştır. Camii Vakıflar Genel Müdürlüğü mülkiyetindedir.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2032    Eklenme Tarihi : 05 Mart 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 07 Mayıs 2014 Çarşamba