­ 4 NO.LU ŞAPEL | Kültür Portalı

4 No.lu Şapel - Karaman

Yapan Belli Değil
Kültür Dönemi Doğu Roma
Kitabe Yok
Vakfiye Yok
Genel Tanım Köyün girişinde 1 No.lu kilisenin güney az ilerisindedir. Üzerinde bir ev yapılmış olduğundan az bir duvar kalıntısı görülebilmektedir. Her bir sırada üçer sütunlu, ikiz açıklıklı, bir narthekse sahip basit bir bazilika halinde olan bu şapelin bu gün sadece apsis yuvarlağının temel izleri ile doğu köşesi fark edilebilmektedir. Ufak ölçüde olmakla beraber bu kilise, Karadağ mimarisinin bütün özelliklerini üzerinde toplamış bir yapı idi.
Yapılan Onarımlar Yok
Ayrıntılı Tanımı Köyün girişinde 1 No.lu kilisenin güney az ilerisindedir. Üzerinde bir ev yapılmış olduğundan az bir duvar kalıntısı görülebilmektedir. Her bir sırada üçer sütunlu, ikiz açıklıklı, bir narthekse sahip basit bir bazilika halinde olan bu şapelin bu gün sadece apsis yuvarlağının temel izleri ile doğu köşesi fark edilebilmektedir. Ufak ölçüde olmakla beraber bu kilise, Karadağ mimarisinin bütün özelliklerini üzerinde toplamış bir yapı idi.
Orjinal Kullanım Kilise
Önerilen Kullanım Kilise
Tescil Kararı Yüksek Kurulun 13.11.1976 tarih ve A-193 sayılı kararı
Yayın Dizini 1-Prof.Dr. Semavi Eyice, Karadağ ve Karaman, 1971

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1816    Eklenme Tarihi : 19 Nisan 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 19 Nisan 2013 Cuma