­ İNCESU MAĞARASI | Kültür Portalı

İncesu Mağarası - Karaman

Karaman Taşkale Köyü sınırları içerisinde köy merkezinin 9 kilometre güneyinde İncesu Deresi’nin doğu yamaçlarında yer alır. Uzunluğu 1356 metredir. İçerisinde sarkıt, dikit ve travarten havuzları bulunan bir doğa harikasdır. Miyosen kireç taşlarında gelişen mağara sistemi, birbirinden devamı olan iki mağaradan oluşmuştur. Bütünüyle yatay olan mağaralar damlataş birikimi yönünden son derece zengindir. MTA Genel Müdürlüğü tarafından fizibilitesi yapılan mağaranın aydınlatma ve içerisinin yürüyüş yolu yaptırılmıştır ve 2013 yılında turizme açılmıştır.

Kaynak: Topal.C.(Ed).(2009).Karaman Kültür Envanteri.Karaman. Komsan Ofset

Karaman Gezilecek Yerler

Mağara
Doğa Turizmi
Karaman Merkez Taşkale Köyü sınırları içerisinde, Köy merkezinin 9 km. güneyinde bulunan İncesu Mağarasına özel araçlarla gidilebilmektedir.
Karaman Merkez Taşkale Kasabası sınırları içerisinde Köy merkezinin 9 km. güneyinde İncesu Deresi’nin doğu yamaçlarında yer alır

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 27572    Eklenme Tarihi : 08 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 10 Mart 2021 Çarşamba